Uusi rakenne grafeeni on kuin sieni

Mukaan British ”riippumaton” ilmoitti 8, Yhdysvalloissa Massachusetts Institute of Technology (MIT) tutkijat painamalla ja sulaa grafeenin arkin luoda yksi kevyin ja kaikkein vankka materiaali - huokoinen kolmiulotteinen Grafeeni rakenne, muoto on samanlainen kuin sieni, tiheys on vain 5 % rautaa, mutta sen vahvuus rautaa yli 10 kertaa.

Grafeeni pidetään kaksiulotteinen muodossa eniten tukeva ainetta, mutta on ollut vaikea tutkijoita muuntamaan kaksiulotteinen muodossaan vahvaa voimaa hyödyllistä kolmiulotteinen materiaalia. Uusimpaan tutkimukseen tutkimusryhmä painettuina Grafeeni pieniä lämmön ja paineita luoda monimutkaisia ja vakaa rakenne samanlainen koralleja ja piilevien organismien. Uusi rakenne on nimeltään ”kierre kaksikymmentäneljä tetraedri”, sen pinta-ala on hyvin suuri määrä suhteessa, mutta hyvin vahva.

”Kaksiulotteinen materiaali grafeeni on vain yksi atomi paksu, on ainutlaatuinen lujuus ja sähköiset ominaisuudet, mutta koska se on liian ohut, se on”, sanoi Marcus Bieer, johtaja tutkimusryhmä ja johtaja MIT insinöörin ja ympäristö Engineering. On vaikea tehdä 3 - ulotteinen materiaalit, mutta uusimman tutkimuksen on tehnyt.

”Luonnossa esiintyviä toimen lämpöä ja painetta Grafeeni geometrinen muoto on hyvin monimutkainen ja ei voida tehdä perinteisellä tavalla”. Kokeessa Tutkijat käyttivät 3D tulostin perustaa rakenne, laajennettu tuhansia kertoja ja testattu saadut tulokset.

Uusi tutkimus julkaistiin hiljattain lehdessä tieteen kehityksen, osoittaa, että uusi rakenne paremmuus koska tämän ainutlaatuisen rakenteen kuin itse materiaali. Tämä tarkoittaa sitä, että tutkijat voivat tehdä muita materiaaleja valmistettu saman geometria saada sama vahvuus kevyitä materiaaleja.

Tutkijat uskovat, että saman geometria voidaan soveltaa jopa seinärakenteille suurehkoiksi lohkoiksi. Esimerkiksi sementti, joka tekee sillan tehdä saman huokoinen geometria ja saavuttaa samanlaisen voimaa ja vähentää painoa. Lisäksi, koska tämä muoto on täynnä pieni huokoset, otaksutaan voidaan suodattaa vettä tai kemikaaleja.