Uusi menetelmä voi herättää grafienia suprajohtavuutta

Kansainvälinen tiimi julkaisi hiljattain uuden raportin "herättääkseen" grafeenin suprajohtavuutta ja jos tekniikka on kypsä, se laajentaa laajalti tämän aineiston soveltamisalaa, joka on äskettäin julkaistu brittiläisessä Nature Newsletter -lehdessä julkaistussa kansainvälisessä tiimissä.

Grafene on kaksiulotteinen materiaali, joka on erotettu grafiittimateriaalista ja koostuu vain yhdestä kerroksesta hiiliatomia. Se on ohut, kova, johtava, lämmönjohtavuus ja muut ominaisuudet, sillä teollisuudella on suuria toiveita uuden sukupolven materiaaleista. Tutkijat ovat aina uskoneet, että materiaalilla voi olla suprajohtavuus, mutta ei ole löytänyt keinoa vahvistaa.

Tutkijat Cambridgen yliopistossa, Englannissa ja muut graeneen laitokset sekä kokeessa "praseodymium cerium kuparioksidi" suprajohtava materiaali menestyvät "graafisen" nukkuvan suprajohtavuuden "herätessä". Kokeet osoittavat, että emaliin, joka esitti suprajohtavuutta, ei ole ulkopuolelta, "praseodymium cerium-oksidi" -rooli on vain apumateriaalia, joka stimuloisi grafeenin luontaista suprajohtavuutta.

Suprajohtavuus viittaa ilmiöön, että osa materiaalista katoaa kokonaan tietyissä olosuhteissa, ja virta kulkee materiaalissa ilman häviötä ilman energiahäviötä ja lämpöä. Elektroniikkateollisuuden suprajohtavuusilmiöllä on laaja valikoima mahdollisuuksia, mutta laajamittaisesta käytännön sovelluksesta saatavaan teknologiaan liittyy monia ongelmia.

Graphene suprajohtajana avaa paljon mielikuvitusta. Tutkijoiden mukaan "kiillotettu" grafienin jälkeen voidaan käyttää supertietokoneiden valmistukseen ja niin edelleen.