Grafeeni oksidi vaahtomuovin puhdistaa likaista vettä

Washington University tutkijat ovat onnistuneet käyttää Grafeeni oksidi levyt luoda biofoam, joka voi muuttaa likaista vettä juominen water. Niiden toiveena on, että maissa joissa ei paljon auringonvaloa, niin sitten on mahdollista ottaa likaista vettä, suuri haihduttaakseen sen käyttää tätä materiaalia ja kerätä makean veden.

Tämä uusi menetelmä yhdistää bakteerien tuottamaa selluloosa ja Grafeeni oksidi muodostaa bi-kerroksinen biofoam. Tuotantoprosessin sanotaan olevan erittäin yksinkertainen, ja nanokokoluokan selluloosa kuituverkon bakteerien tuottamat on erinomainen kyky siirtää vettä suurin haihtumispäästöjen pinta ja minimoida lämpöä tulossa alas. Materiaali on bi-kerroksinen rakenne valo vaimentava Grafeeni oksidi täytetty nanocellulose on alkuun ja koskematon nanocellulose alareunassa. Kun keskeytetty vesi, vesi on todella päästä yläpinnan missä haihtuminen tapahtuu. Valo säteilee sen päälle ja se muuntuu lämmön vuoksi Grafeeni oksidi; Lämmöntuotto bulk vettä alla pienennetään koskematon nanocellulose kerros. Näin lämpö ei päästetä hukkaan vaan rajoitu pintakerros, jossa haihtuminen on tapahtumassa.

Selluloosa alareunassa bi-kerroksinen biofoam toimii sieni, piirustus vettä Grafeeni oksidi, jossa haihtuu nopeasti tapahtuu. Tuloksena vedellä voidaan helposti kerätä laskentataulukon yläpuolella.

Prosessi, joka muodostuu itse asiassa bi-kerroksinen biofoam on myös romaani. Mukaan joukkue se toimii samalla tavalla miten oyster tekee helmi - bakteerit muodostavat kerroksia nanocellulose kuidut, jossa Grafeeni oksidi hiutaleet upotettu.

Kun viljely bakteerit selluloosan, tutkijat lisätään Grafeeni oksidi hiutaleet keskipitkällä itse. Jossain vaiheessa pitkin prosessia keskipitkällä poistetaan Grafeeni oksidi ja tuoreita keskipitkän otetaan käyttöön. Taa seuraava kerros vaahtoa. Käyttöliittymä on kuulemma erittäin vahva ja mekaanisesti luja. Uusi biofoam on myös erittäin kevyt ja edullinen jotta, joten se on käyttökelpoinen työkalu veden ja suolan.

Joukkue lisäsi, että niiden synteesi prosessi mahdollistaa myös lisäksi muut nanotason vaahto, joka nopeuttaa bakteerit ja muut epäpuhtaudet ja tehdä turvallista juoda.


Lähde: