Grafeeni ja grafiitti

Hiili on ainutlaatuinen ja erittäin monipuolinen tekijä, joka kykenee muodostamaan eri arkkitehtuurit molekyylirakenteessa. Viimeisten 20 vuoden aikana uusia jäseniä carbon nanostructure perheen ilmeni, ja lisää on tulossa. Tarkastelussa käsitellään lyhyesti carbon nanostructures vaihtelevat C60 grafeenin, kulkee hiilinanoputkien. Se tarjoaa lukijalle keskeisimmät määritelmät carbon nanotieteen ja keskittyy uusi yksi ja kaksi ulotteisten kerroksellinen carbon (sp2 hybridisoituvan), kuten Grafeeni ja nanoribbons. Tämä arvo muodostaa synteesi ja karakterisointi edistysaskeleita ja käsitellään uusia näkökulmia räätälöidä kemialliset, mekaaniset ja magneettiset ominaisuuksiensa perusteella vika säätötekniikka. On tarkoitus, että joitakin rakenteita käsitellään uudelleen on tärkeää, hakemukset liittyvät elektroniikka, Spintroniikka, komposiitit, lääke ja monet muut alat.

Grafeeni kaltaisia rakenteita koskevat määritelmät seuraavasti:

Grafiitti: 3D system

Voimme määritellä grafiitti, koska ääretön kolmiulotteinen crystal pinotaan kerroksittain koostuu sp2 hybridisoituvan hiiliatomia (kuva 1 g); kunkin hiiliatomin liittyy kolme muuta Varauksen kulman 120◦ bond pituus 1.42. kerroksia, pinoaminen, Nämä kiteet voi olla kuusikulmainen (ABABAB...) tai rhombohedral (Sanna...). Kuusikulmainen ja rhombohedal rakenteet kuuluvat P63/mmc (194) ja R - 3m (166) tilaa ryhmiä, vastaavasti. Molemmat 3D kiteitä kerrokset toisiinsa heikosti van der Waalsin voimia. Grafiitti kiteitä löytyy luonnollisesti ja myös se on keinotekoisesti synteettistä thermolytic menetelmillä kuten hyvin suuntautunut pyrolyyttinen grafiitti (HOPG).

Grafeeni: 2D järjestelmä

Grafeeni crystal on ääretön kaksiulotteinen kerros koostuu sp2 hybridisoituvan hiiliatomia, joka kuuluu yhteen viisi 2D Bravais Hilojen kutsutaan kuusikulmainen (kolmiomainen) ristikko. On huomattava, että yksi pinoamalla grafeenin kerrokset, tilatut tavalla muodostavat 3D grafiitti. Grafeeni pidettiin aluksi teoreettisen rakenneosana käytetään kuvaamaan grafiitti-crystal tutkia Hiilinanoputket (Grafeeni kuumavalssattujen) muodostumista ja ennustaa kiehtovia sähköisiä ominaisuuksia. 2D ja Atomi hiiltä (yksi atom paksu) crystal on sormenjälki sähköisen rakennelma lineaarinen hajonta lähellä Fermi taso. Ilmaiseksi harjoittajien Grafeeni ovat paremmin kuvata massattomia Dirac fermions, joka johtaa uusia ilmiöitä.